BetekenisRevolutie

Mijn jongste presentatie draait om de BetekenisRevolutie die plaatsvindt in Nederland. In de Volkskrant van vanmorgen kwam ik achter elkaar drie voorbeelden tegen. 1. Het aantal managers daalt. Hoewel sommige deskundigen denken dat dit tijdelijk is, blijkt uit de gegeven voorbeelden dat veel bedrijfseigenaren overtuigd zijn dat ze hun personeel meer zelfsturing moeten bieden. Vanaf de basis moeten mensen betekenis kunnen toevoegen aan hun werk, niet de voorgekookte lijnen van boven volgen als die niet passen.
2. Het CBS heeft dit jaar voor het eerst naast welvaart ook het welzijn van groepen gemeten. Lijkt een kleine stap, maar is in feite een revolutie. Je kunt mensen wel laten stijgen in welvaart, maar wanneer bijvoorbeeld de toegang tot gezondheidszorg sterk wordt belemmerd, wat is dan de betekenis van die welvaart?
3. Kickstarter laat miljoenen liggen, gaat niet de beurs op maar wordt een Public Benefit Company. Hulde. Er is niets tegen winst maken, zeggen de oprichters, maar alleen als we de samenleving beter hebben gemaakt. Kijk, dat is nu pure BetekenisRevolutie!

Schermafbeelding 2015-09-23 om 10.32.36

Schermafbeelding 2015-09-23 om 10.19.57

Schermafbeelding 2015-09-23 om 10.18.17