De zesde TrendRede

Begin 2010 werd ik genomineerd als Trendwatcher van het jaar. Op het feest ter ere van de uitverkiezing kwam ik spontaan op het idee van een TrendRede, een gezamenlijk verhaal van alle trendwatchers. Daarmee zouden we Nederland positieve toekomstinspiratie kunnen bieden – en daar was ook in 2010 al behoefte aan. Een rondje bellen later had ik de eerste tien mensen bij elkaar. En wat een feest bleek het te zijn, ‘om niet’ samenwerken, bijeenkomen, praten, discussiĆ«ren, brainstormen en langzaamaan iets moois zien ontstaan.. Ieder jaar, wanneer ik uiteindelijk, tegen de deadline aan, zo snel mogelijk zit te tikken aan de tekst en ik door de rede de trends niet meer zie, bedenk ik me weer dat er eerst niks was, dat toch maar mooi uit een enkel idee een groeiend fenomeen kan ontstaan. Ik geniet er nog steeds van hoe de betekenis van de TrendRede toeneemt, hoe mensen er bijvoorbeeld enthousiast mee zwaaien als ik voor een lezing kom. En me half vragen, half opdragen, volgend jaar toch echt weer opnieuw met een versie te komen.
Ben je nieuwsgierig naar de zesde TrendRede? Schrijf je dan NU in, voordat de zaal vol zit. We presenteren hem op 12 januari, in Pakhuis de Zwijger dit keer, te Amsterdam. Ik hoop je daar te zien.