De missionaris

Ik word wel eens vergeleken met een dominee , hoewel ik zelf geen specifieke religie aanhang. Overtuigingen heb ik wel. En een competentie: scherp de tijd analyseren en daar mooi en hoopgevend over schrijven – of praten. Tien jaar lang schreef ik de Trendrede, de laatste in 2020. Ooit was de Trendrede gewoon een idee dat in me opkwam, toen werd het een werkelijkheid. Er kwamen veel hoogtepunten uit voort. Inhoudelijk plezier. Ervaringen van diepe betekenis. Geluksmomenten. Contacten. Lezingen, workshops. Goede gesprekken ook, bijvoorbeeld over de moderne missionaris, met Elze Riemer: hoe ga je met de toekomst om, als theoloog. Een interview uit 2018, maar het werd kort geleden opnieuw geplaatst. Mooi om te merken dat het ook nu weer mensen weet te raken. Want een beetje missionaris heb ik me altijd gevoeld. Dat was misschien al duidelijk.

Je leest het interview hier.