Seizoenen van de Tijdgeest

“Wie af en toe even terug kijkt, kan beter vooruit zien.”

De Seizoenen van de Tijdgeest’ koppelt terugblik aan vooruitzicht. Ook in trends wisselen lente, zomer, herfst en winter elkaar af. Tussen 2007 en 2012 maakten we een winter mee. Dat impliceert een nieuwe lenteperiode vanaf 2012.. Toen het boek in 2009 uitkwam keken mensen me vaak vreemd aan als ik aankondigde dat er vanzelf weer roering zou komen in de maatschappij. Het is het lot van iedereen die vooruit ziet: mensen kijken je vaak wat glazig aan, terwijl jij het al helder hebt.. Gelukkig komen mensen nu zelf tijdens lezingen met het ene na het andere voorbeeld aanzetten. Studentenprotest of huisartsenprotest, lokale initiatieven, milieu-initiatieven, het broeit overal in Nederland. Het is duidelijk lente in de tijdgeest. Meer weten, voorbeelden zien? Ik spreek graag over de Seizoenen, en illustreer mijn verhaal dan met allerlei nostalgische fragmenten uit muziek, film, media en politiek – en een vooruitblik natuurlijk.

Het boek is bestellen via de boekhandel of iedere internetboekhandel, waarbij ik een voorkeur heb voor YouBeDo (die geven een deel van de omzet aan een goed doel naar keuze..)

Er is een speciale site over het boek, waar ik regelmatig updates geef, wanneer ik iets in de media tegenkom dat past bij het thema. Eén ding is helder. In een lenteperiode duiken overal nieuwe toetreders op, die innovatieve oplossingen bedenken voor oude problemen, taboes gaan op de schop en er is een naarstig zoeken gaande naar nieuwe betekenis binnen de samenleving. Ook binnen jouw organisatie? Boek een presentatie en laat je inspireren..! Wil je een paar pagina’s bekijken voordat je naar de (internet)winkel rent om het te bestellen? Kijk dan hier.

seizoenenvandetijdsgeestLR-1shapeimage_1-1