Tom Schrijft Mooi

Woorden zitten vol energie.

Een goed gekozen woord is een weldaad.

Schrijven is wat ik het liefste doe. Ik word gelukkig wanneer ik in een brij aan gedachten en woorden een rode draad ontdek en die kan omzetten in een paar volzinnen. De schoolkrant pende ik zo nodig in mijn eentje vol, net als het verenigingsblad en het faculteitsblad. Daarna schreef ik columns en artikelen. En leefde me uit op visies en missies, merkverhalen en strategische documenten voor klanten. Een van mijn eerste opdrachten als strategisch adviseur was, meer dan vijfentwintig jaar geleden, om voor Douwe Egberts de Enige Echte KoffieBijbel te schrijven, een lijvig boekwerk waarin de unieke kracht van al hun merken geanalyseerd en gedocumenteerd werd.  Een tijdje terug schreef ik voor het Ministerie van Binnenlandse zaken het magazine De Stad van de Toekomst Besturen. En begin 2018 kwam de Toekomstgids voor Brabantse Gemeenten uit, die ik schreef voor de provincie Brabant. Tussendoor heb ik talloze klanten geholpen aan een scherpe visie, positionering, missie, strategie. Ik weet hoe ik de essentie moet vissen uit informatie – en schrijf die vervolgens mooi op.

seizoenenvandetijdsgeestLR-1Heb jij een voor jezelf heldere, maar voor anderen (binnen of buiten je organisatie) nog niet motiverende visie of missie? Stoei je met de identiteit van je bedrijf en zoek je een analytische denker die jouw brede ideeën omzet in heldere tekst? Wil je een mooi geschreven merkverhaal, je corporate story verwoorden? Dan ben ik je man. Neem contact met me op. Ik schrijf met plezier ook mooi voor jouw organisatie. De essentie raken, dat is wat me beweegt. Een visie, mits helder verwoord, zet aan tot gemotiveerde daden. Woorden dragen energie in zich. Komen ze op de juiste manier samen, dan worden het weldaden.

droppedImage TKS bestaat nu meer dan 10 jaar. Mijn business model: negen maanden hard werken voor klanten en drie maanden even hard werken voor mezelf (en een beetje voor de wereld): boeken schrijven. Dat leverde tot nu toe twee non-fictie boeken op, De Seizoenen van de Tijdgeest en Het Matje, Zingevingsfitness. Ieder jaar doe ik de eindredactie van de TrendRede en verzorg ik de tekst daarvan. Momenteel werk ik aan mijn eerste roman – en ben ik een opleiding aan de Schrijversvakschool gaan volgen, om mijn fictie verder aan te scherpen. Schrijven dus. Het is wat ik het liefste doe.