De 10 van Tom

“TKS opent deuren waar anderen muren zien.”

Ik geef al 25 jaar advies over organisatievisie en -identiteit, marketing en communicatie. En vooral over de implementatie van toekomstbestendige strategie. Om je een idee te geven zet ik een aantal diensten die ik met plezier lever hieronder in het zonnetje. Ze zijn allemaal ontstaan op basis van bestaande vragen in de markt. Zit jouw vraag er niet tussen? Dan hoor ik hem graag. Er zijn altijd antwoorden te vinden, samen.

 —

Start Up Productontwikkeling

Vraag: “Hoe zorgen we voor nieuwe producten of diensten die voortkomen uit onze eigen identiteit en passen binnen de context waarbinnen we ons bewegen als organisatie?”

Antwoord: tijdens een workshop nemen je identiteit onder de loep, kijken waar de kracht zit en relateren die kracht aan de grotere maatschappelijke ontwikkelingen. Als de problematiek daartoe uitnodigt, formuleren we samen een wat uitgebreider stappenplan, op basis van de creatiecirkel.

Zingevingsmarketing

Vraag: “Hoe onderneem je vanuit je identiteit en overstijg je alle verwachtingen van stakeholders?”

Antwoord: we actualiseren de organisatie-identiteit, betrekken medewerkers erbij en zoeken naar de zelfsturende energie binnen het team. We nemen onze toekomst in eigen handen..!

Tom Tom
Vraag: “Hebben we de juiste strategie, of de juiste implementatie gekozen? We twijfelen eigenlijk nog een beetje aan de route die we hebben gekozen.”
Antwoord: Ik help de juiste route opnieuw te vinden en bepaal in discussie met jullie waar precies er eventueel een verkeerde afslag is genomen.
Kor-tom

Vraag: “We hebben eigenlijk gewoon even behoefte aan een ervaren oog, die ons een zetje geeft in het strategische proces.”
Antwoord: Ik kom vier uur langs en neem de strategie door. In een ochtend of middag creëer ik minimaal een nieuwe opening.
Strategie Therapie
Vraag: “Ik wil eigenlijk mijn strategie iedere maand wel even op de divan leggen.”
Antwoord: Neem een maandabonnement. We spreken maandelijks dan bij mij thuis anderhalf uur over je strategie, je gevoel daarbij en de actiepunten voor de komende weken. Na afloop sta je weer sterk in je eigen koers.
De CreatieCirkel
Vraag: “Ergens in het proces loopt het bij ons steeds vast of juist uit de bocht. Hoe komt dat toch?”
Antwoord: De Creatiecirkel telt 12 stappen tussen een goed idee/een visie en het waarmaken ervan in een nieuwe werkelijkheid. Vaak zien MT’s of teams een aantal stappen over het hoofd. We bespreken ze samen, bepalen de valkuilen van het team en zoeken naar verbinding tussen elke stap.
Het Matje

Vraag: “De ene helft van onze organisatie rent zichzelf voorbij, de andere helft hangt cynisch in zijn bureaustoel. Wat te doen?”

Antwoord: Samen met holistisch therapeute Korrie de Vet kom ik Het Matje uitleggen en samen frissen we jouw organisatie op met stevige zingevingsfitness.